درباره وبلاگ به وبلاگ من خوش آمدید جدید ترین مطالب علمی و جالب این وبلاگ مربوط به کلاس 252 شهید دستغیب مشهد میشود ... شنبه 9 دی 1391برچسب:, :: 15:10 :: نويسنده : نیما بنی اسدی مقدم
دکتر "مازیار اشرفیان بناب" متخصص ژنتیک که در بازسازی چهره بر اساس جمجمه تخصص دارد می گوید: این دو جمجمه از طرف موزه تاریخ پزشکی ایران به دست او رسیده است.
به گفته وی، در این فرایند بر اساس ضخامت نسج نرم جمجمه و همچنین شکل و اندازه آن، عضلات از عمقی ترین لایه به سطحی ترین لایه بازسازی می شود و در نهایت پوست روی آن قرار می گیرد. این پژوهشگر اضافه کرد: با کمی ویراستاری به مرحله ای می رسیم که چهره فرد بازسازی شده و می توان از آن برای تعیین هویت فرد استفاده کرد. این نخستین بار است که جمجمه های به دست آمده از منطقه ایران در آزمایشگاه بازسازی چهره دانشگاه پورتموث بازسازی می شود. یکی از این جمجمه ها به دختری 14 ساله متعلق است که حدود 4850 سال پیش در شهر سوخته در استان سیستان و بلوچستان کنونی زندگی می کرده است. جمجمه دوم جمجمه مردی است میانسال حدود 38 تا 45 ساله که در حفاری های تصادفی در ارجان در اطراف بهبهان در استان خوزستان کشف شده است. به گفته اشرفیان اشیا بسیار ارزشمند و گرانقیمتی از جمله اشیا طلایی و نفیس و شمشیر طلایی در مقبره این مرد کشف شده است. این مرد باستانی در داخل تابوت برنزی نفیسی قرار داشته و گفته می شود او یکی از حکمرانان ایلام بوده که 700 تا 1200 سال پیش از میلاد زندگی می کرده است. شنبه 9 دی 1391برچسب:, :: 15:8 :: نويسنده : نیما بنی اسدی مقدم
این در حالی است که چینی و اسپانیایی به ترتیب اولین و دومین رتبه را در بین زبانهای مادری به خود اختصاص دادهاند.
ادامه در ادامه مطالب ... ادامه مطلب ... شنبه 9 دی 1391برچسب:, :: 15:7 :: نويسنده : نیما بنی اسدی مقدم
چشمهای ساخت دست این پیرمرد که به آثار هنری میمانند اگر چه به نابینایان بینایی نمیدهد اما به آنها کمک میکند تا با خیال راحت در اجتماع ظاهر شوند، او برای ساخت هرکدام از این چشمها بیش از یک ساعت وقت صرف میکند و آنها را تا قیمت 450 دلار میفروشد.
عکس ها در ادامه مطالب ... ادامه مطلب ... شنبه 9 دی 1391برچسب:, :: 15:5 :: نويسنده : نیما بنی اسدی مقدم
حتما برای شما هم اتفاق افتاده است که در حین خوردن ساندویچ کاغذ آن را نیز بخورید و این باعث می شود تا مزه بدی در دهان شما به وجود آید.
عکس در ادامه مطالب ... ادامه مطلب ... شنبه 9 دی 1391برچسب:, :: 15:4 :: نويسنده : نیما بنی اسدی مقدم
سفينه مِسنجر (Messenger) در قطبهاي سياره عطارد اولين و نزديكترين سياره به خورشيد، تركيبهاي حاوي كربن و همچنين آب را شناسايي كرده است. اينجا و روي زمين با كاوش در عمق حدود 20 متري در زير سطح يخزده يك درياچه دور افتاده در قطب جنوب، دانشمندان مجموعهاي از باكتريهايي را كشف كردند كه در يكي از تاريكترين، سردترين و شورترين زيست بومهاي كره زمين زندگي ميكردند و همچنين مريخنورد كنجكاوي در حال آغاز جستجو براي يافتن نشانههايي از فسيل ميكروبي در نمونههاي خاك سياره مريخ است. اما اين كاوشگران فضايي مغزهايي ساخته شده از مواد نيمه رسانا همچون سيليكون، ژرمانيوم و گاليوم دارند. به عبارت ديگر اين ماشينها، محصولاتي با هوش مصنوعي هستند كه درك ميكنند، تصميم ميگيرند و مشورت ميكنند.
ادامه در ادامه مطالب ... ادامه مطلب ... شنبه 9 دی 1391برچسب:, :: 15:4 :: نويسنده : نیما بنی اسدی مقدم
سفينه مِسنجر (Messenger) در قطبهاي سياره عطارد اولين و نزديكترين سياره به خورشيد، تركيبهاي حاوي كربن و همچنين آب را شناسايي كرده است. اينجا و روي زمين با كاوش در عمق حدود 20 متري در زير سطح يخزده يك درياچه دور افتاده در قطب جنوب، دانشمندان مجموعهاي از باكتريهايي را كشف كردند كه در يكي از تاريكترين، سردترين و شورترين زيست بومهاي كره زمين زندگي ميكردند و همچنين مريخنورد كنجكاوي در حال آغاز جستجو براي يافتن نشانههايي از فسيل ميكروبي در نمونههاي خاك سياره مريخ است. اما اين كاوشگران فضايي مغزهايي ساخته شده از مواد نيمه رسانا همچون سيليكون، ژرمانيوم و گاليوم دارند. به عبارت ديگر اين ماشينها، محصولاتي با هوش مصنوعي هستند كه درك ميكنند، تصميم ميگيرند و مشورت ميكنند.
ادامه در ادامه مطالب ... ادامه مطلب ... شنبه 9 دی 1391برچسب:, :: 15:4 :: نويسنده : نیما بنی اسدی مقدم
انسان با کمک بزرگترین رادیو تلسکوپ جهان می تواند تا 12 سال آینده با بیگانگان فضایی ارتباط برقرار کند.
یکی از مهمترین مسایل در مورد اینکه آیا حیات فرازمینی وجود دارد یا خیر می تواند تا سال 2024 با ساخت یک رادیو
نیک پوپ متخصص ارشد پروژه یوفو می گوید: ساخت تلسکوپ آرایه کیلومتر مربعی (SKA) می تواند امکانات جدید و هیجان انگیزی را فراهم کند. وی که 21 سال از عمر خود را صرف مطالعه یوفوها کرده است، اظهار داشت: من با طرح این موضوع بحث انگیز خواهم بود و به شما سال دقیقی از زمانی را ارائه می دهم که معتقدم نخستین تایید تماس با بیگان فضایی درآن سال یعنی سال 2024خواهد بود؛ سالی که در آن اگر همه چیز طبق برنامه صورت گیرد، تلسکوپ آرایه کیلومتر مربع عملیاتی شده است. ساخت تلسکوپSKAدر سال 2016 آغاز می شود و قرار است بزرگ ترین رادیو تلسکوپ جهان شود و به بسیاری از مسایل بنیادی و بدون پاسخ کائنات،جواب دهد. این رادیو تلسکوپ که از هزاران گیرنده امواج رادیویی ساخته می شود، فضایی معادل چهار هزار و 921 کیلومتر مربع از سطح زمین را در استرالیا می پوشاند. دانشمندان معتقدند این تلسکوپ می تواند در مشاهده بخش هایی از جهان که در حال حاضر با تلسکوپ های اوپتیکی رصد می شود، به کار گرفته شود. دانشمندان حاضر در ساخت این تلسکوپ می گویند: SKAنسبت به دیگر تلسکوپ ها 50 برابر حساس تر است و می تواند آسمان را 10 هزار برابر سریع تر کاوش کند. این رادیو تلسکوپ به ستاره شناسان کمک می کند شکل گیری و تکامل نخستین ستاره ها و کهکشان را پس از انفجار بزرگ، نقش مغناطیس کیهانی، ماهیت گرانش و احتمال حیات در محیط فرازمینی را بررسی و مطالعه کنند. پوپ با اشاره به اینکه ما دائما در حال جستجو برای یافتن سایه ای از زمین هستیم، افزود: اگر تمدنی در بین 100 سال نوری وجود داشته باشد این تلسکوپ می تواند آن را بیابد. شنبه 9 دی 1391برچسب:, :: 15:3 :: نويسنده : نیما بنی اسدی مقدم
مهدی تیوبی و همکارانش در فرانسه طراح این برنامه معرفی شدهاند.
ساختمانهای موجود در این فیلم ویدیوئی به اندازهای دقیق هستند که جزئیات بسیار ریز از قبیل پرچمهای موجود بر روی عمارت اصلی نیز قابل مشاهدهاند. این سطح دقت با مراجعه به آرشیوی از طرح ساختمانها، طراحیها، نقشهها و همچنین ارتباط با مشاوران تاریخی ارائه شده است. در این پروژه، مدلبندی کردن یک ساختمان منفرد، چندین ماه زمان برده و در بسیاری از موارد، فضای داخل بناهای مشهور نیز به صورت مجازی قابل دیدن هستند. فیلم پاریس تنها نمونهای از بازههای زمانی موجود در این پروژه است که شهر را از دوران قرون وسطی تا زمان حال به نمایش میگذارد.
ادامه در ادامه مطالب ... ادامه مطلب ... شنبه 9 دی 1391برچسب:, :: 15:2 :: نويسنده : نیما بنی اسدی مقدم
23 برگزیده در عرصه علم و فناوری به عنوان دریافت کنندگان بالاترین درجه مدال علم و فناوری آمریکا سال آینده میلادی طی مراسمی در کاخ سفید جوایز خود را دریافت می کنند. باراک اوباما ريیس جمهور آمریکا طی بیانیه ای اظهارداشت: به تجلیل از این نوآوران الهام بخش افتخار می کنم، آنها نماینده نبوغ بوده و یادآوری کننده تأثیر بزرگ ایده های کوچک هستند. مدال ملی علوم از سال 1959 توسط ريیس جمهور ایالات متحده آمریکا به افرادی که مهمترین مشارکت ها را در پیشبرد دانش در حوزههای علوم اجتماعی و رفتاری، زیست شناسی، شیمی، مهندسی، ریاضی و فیزیک داشته، اهدا شده است. کمیته 12 نفره ای مسوول برگزیدن برندگان جایزه است که توسط بنیاد ملی علوم مدیریت می شود. مدال ملی فناوری و نوآوری از سال 1980 توسط ريیس جمهور ایالات متحده به مخترعین و نوآوران آمریکایی که مشارکت های قابل توجهی برای توسعه فناوری نوین و مهم داشته باشند اعطا می شود. این جایزه ممکن است به شخص خاص یا گروهی از مردم یا تمام یک سازمان یا شرکت اعطا شود.
ادامه در ادامه مطالب ... ادامه مطلب ... 5 دی 1391برچسب:, :: 22:9 :: نويسنده : محمد برجسته
فیزیک اتمی شاخهای از فیزیک است که به بررسی اتم بهعنوان یک سیستم منفرد و متشکل از الکترونها و هسته میپردازد. با آنکه در زبان رایج دو اصطلاح «فیزیک اتمی» و «فیزیک هستهای» مترادف شمارده میشوند، اما فیزیکدانان اصطلاح «فیزیک اتمی» را برای بررسی اتم به عنوان یک سیستم منفرد و «فیزیک هستهای» را برای بررسی ساختمان هستهٔ اتم بکار میبرند.
ادامه در ادامه مطالب ... |
طراحی پیچیده ترین مغز مجازی |
![]() |
![]() شبکه یکپارچه اشاره گر فضایی یا به اختصار اسپاون به وسیله گروهي از دانشمندان علوم اعصاب نظری طراحی شده است.
بررسی ها نشان می دهند، این شبکه می تواند فهرستی از اعداد را تشخیص دهد محاسبات ساده را انجام دهد و به وسیله استدلال مشکلات ساده ای را حل کند. گفتنی است، ساختار متقابل این نورون ها با هم بسیار جالب و آموزنده است در حالی که به نظر می رسد راهی منطقی وجود داشته باشد تا از این طریق بتوان چیزی به پیچیدگی مغز را درک کرد.
ادامه در ادامه مطالب ...
|
افزایش دسترسی به فضا و مطرح شدن موضوع احتمالی گردشگری فضایی چالشهای مساوی را برای دانشمندان و پزشکان ایجاد کرده است، چرا که هر دو گروه به حداقل رساندن تأثیرات جانبی سفرهای فضایی را پیگیری میکنند.
فضانوردها باید تنها شش ماه در ایستگاه فضایی بین المللی که حدود 320 کیلومتری زمین قرار دارد اقامت داشته باشند و علت آن نیز واضح است. کارشناسان اظهار می دارند که زمانی که فضانوردان در فضا هستند با از دست دادن جرم استخوان و ماهیچه رو به رو می شوند و بیشتر از این مدت را نمی توانند تحمل کنند.
ادامه در ادامه مطالب ...
رايانه دركمين سلامت كودكان |
|
اينكه كودك يا نوجوان را بنشانند پاي رايانه يا تلويزيون حالا وسيلهاي شده براي خانوادهها كه مثلا به كارهايشان برسند غافل از اينكه مضرات مشاهده طولاني مدت تلويزيون يا عادت به بازيهاي رايانهاي دردسرهايش خيلي بيشتر از مشغوليت آنها با اين وسايل است. تماشاي زياد تلويزيون و انجام بازيهاي رايانهاي يا استفاده از اينترنت به مدت طولاني، سلامت كودكان را به خطر مياندازد. |
|
دوام لپتاپ شما بستگی به شیوه نگهداری از این وسیله الکترونیکی دارد.
اگر بخواهید مدت زمان بیشتری لپتاپ خود را سالم نگه دارید باید به درستی از آن نگهداری و مراقبت کنید؛ برای مراقبت درست از لپتاپ خود، باید نکاتی ساده اما مهم را رعایت کنید.
ادامه در ادامه مطالب ...
مردم شرق آسیا، انقلاب زمستانیشان را با مراسم دونگژی جشن میگیرند. مراسمی که در میان ژاپنیها، چینیها، کرهایها و مردم فیلیپین و تایلند و ویتنام، یکی از مهمترین مراسم آیینی به حساب میآید و از غروب روز آخر پاییز شروع میشود.
یلدا، شب تولد مسیح یا انقلاب زمستانی، نام آخرین روز از پاییز را هر چه که بگذارید وجه اشتراک تمامشان مراسمی است که مردم برای زنده نگهداشتن طولانیترین شب سال برگزار میکنند.
شبی که خورشید در بیشترین فاصله از استوا قرار میگیرد و در نتیجه زمستان نیمکره شمالی و تابستان نیمکره جنوبی از راه میرسد.
انقلاب زمستانی از هزاران سال قبل تا به حال بهانه برگزاری آئینهای باستانی بوده است؛ در ایران باستان بهانه شب چله، در میان یهودیان بهانه حنوکا و در میان مسیحیان بهانه جشن کریسمس.
اما به جز این آیینها، در فرهنگ هر کشور رسم و رسومی برای زنده نگه داشتن طولانیترین شب سال وجود دارد که فردا شب، وقتی شما پای سفره یلدایتان نشستهاید و با انار و خرمالو و دیوان حافظ به استقبال زمستان میروید، آنها در حال برگزار کردن این رسم و رسوم هستند.
ادامه در ادامه مطالب ...
محققان ناسا و آژانس فضایی اروپا قصد دارند با کمک دو فضاپیما، سیستم سیارکی دوتایی را که در سال 2022 بسمت زمین حرکت میکنند، از مسیر خود منحرف کنند.
برخورد سیارک های عظیم با زمین اگرچه پدیده نادری محسوب می شود، اما زمین در طول حیات خود چندین بار شاهد این برخوردها بوده است؛ حتی برخی دانشمندان بر این باورند که برخورد یک شهاب سنگ عظیم با زمین در 65 میلیون سال قبل باعث انقراض نسل دایناسورها شده است.
با پیشرفت فناوری ها در حوزه کاوشگرهای فضایی و تلسکوپ های پر قدرت، امکان رصد سیارک های بالقوه خطرناک (PHA) برای زمین نیز فراهم شده است، اما اصلی ترین چالش در این زمینه مقابله با سیارکهایی است که بسمت زمین در حال حرکتند.
ناسا با هدف بررسی ماهیت سیارک ها، برنامه ای برای انجام مأموریت سرنشین دار به یک سیارک دور دست تا سال 2025 میلادی در نظر گرفته است.
تیم تحقیقاتی آزمایشگاه فیزیک کاربردی در دانشگاه جان هاپکینز به سرپرستی پروفسور «اندرو چنگ»، طرحی برای مقابله با سیارک های خطرناک ارائه کرده اند که جزئیات آن در نشست هفته گذشته انجمن ژئوفیزیک آمریکا در سانفرانسیسکو ارائه شد.
سیستم سیارکی دوتایی Didymos سال 2022 میلادی بسمت زمین حرکت می کند و محققان قصد دارند با کمک دوفضاپیما یکی از سیارک ها را از مسیر خود منحرف کنند. پهنای سیارک 150 متر است و فضاپیما می تواند براحتی در مدار آن حرکت کرده و میزان جابه جایی سیارک از مسیر حرکت بسمت زمین را بطور دقیق محاسبه کند.
بر این اساس، دو فضاپیما بسمت سیارک دوتایی Didymos حرکت کرده و یک فضاپیما با برخورد به سیارک کوچک تر، آن را از مسیر حرکت بسوی زمین منحرف و فضاپیمای دوم نیز این رویداد را رصد می کند.
فضاپیمای نخست با وزن 300 کیلوگرم طراحی می شود و ناسا موافقت خود را برای تأمین بودجه این طرح اعلام کرده است و فضاپیمای دوم نیز توسط آژانس فضایی اروپا (ESA) طراحی می شود که در مرحله تعیین بودجه قرار دارد.
آيا سازمان ناسا با دروغ پردازان پايان دنيا همدست است يا تنها شايعه اي بزرگ در بين ما رواج پيدا کرده است؟
مجله نجوم که تاريخي 20 ساله در گسترش علم نجوم در کشورمان دارد در آخرين شماره خود (شماره 223، آذر 1391) به تفضيل در مورد شايعه تاريکي سه روزه و پايان دنيا مطالبي را در نشريه خود درج کرده است. در اينجا تنها بخش هايي از اين مطالب را بازنشر مي کنيم.
ادعايي عجيب با دلايلي به ظاهر محکم !
سه روز تاريکي در زمين بعد از انقلاب زمستاني. ظاهرا دلايل قانع کننده اي هم بر صحت اين ادعا وجود دارد؛ اين واقعه چند روز بعد از زمان پيش بيني شده براي پايان جهان اتفاق مي افتد و اين احتمالا يکي از عواقب و پيامدهاي حوادث 2012/1391 است و مهمتر از آن ناسا اين خبر را تائيد کرده است!
و چه دليلي محکمتر از اين که مهر تائيد ناسا بر يک خبر نجومي بخورد. اين خبر را افراد بسياري شنيدند و عکس العمل هاي مختلفي در اين مورد مشاهده کرديم. کم نبودند افرادي که خيلي زود اين پيش بيني را به پيش گويي هاي قبلي در مورد پايان جهان در آخر آذرماه اضافه کردند.
ادامه در ادامه مطالب ...
به گفته محققان آمریکایی، تلفن همراه هوشمند متصل به بزرگنمایی اپتیک می تواند به عنوان میکروسکوپ تشخیصی برای کشورهای فقیر و در حال توسعه مورد استفاده قرار بگیرد.
میکروسکوپ ابداعی محققان مهندسی زیستی دانشگاه کالیفرنیا که CellScope نام دارد، وضوح تصویری بسیار بالایی را در محیط خارج از آزمایشگاه در اختیار محققان قرار می دهد.
این میکروسکوپ نسبتا ساده که با استفاده از یک تلفن همراه هوشمند ساخته می شود، در ابتدا با هدف استفاده در کشورهای در حال توسعه به عنوان یک ابزار تشخیصی برای بیماری های مختلف طراحی شده بود، اما از این دستگاه هم اکنون به عنوان یک ابزار کمک آموزشی در مدارس نیز استفاده می شود.
محققان در حال آزمایش میکروسکوپ CellScope با اهداف آموزشی در مدارس و موزه ها هستند.
تصاویر میکروسکوپی به صورت لحظهیی بر روی صفحه لمسی تلفن همراه هوشمند به نمایش در می آید و به طور همزمان توسط چند نفر قابل مشاهده است که می تواند در کلاس درس باعث تعامل بیشتر دانش آموزان با معلم شود.
دانش آموزان یکی از مدارس سانفرانسیسکو در طرح توسعه آموزشی میکروسکوپ - تلفن همراه CellScope مشارکت کرده و در طول برنامه یک ساله موسوم به Micro:Macro، اقدام به تهیه تصاویر میکروسکوپیک و ماکروسکوپیک از اشیاء موجود در منزل، باغ، پارک و زمین بازی کردند.
گروهی از دانشمندان توانستهاند سادهترین و کمانرژیترین راه برای تا کردن یک چادر مسافرتی تاشو را پیدا کنند. این روش در یک حرکت، چادر بزرگ را به سه حلقه تودرتو تبدیل کرده و آن را جمع میکند.
آیا تا به حال برایتان پیش آمده که بخواهید یک چادر مسافرتی قوسدار را جمع کرده و در کیفش جا دهید؟ چاره کار همین جاست؛ نظریهای ریاضی برای توصیف شکلهایی که انواع حلقههای انعطافپذیر تشکیلدهنده این چادرها به خود میگیرند.
آلین جوناس، دانشمند علم مواد در دانشگاه کاتولیک فرانسوی زبان لوون در بلژیک که سرپرستی این تحقیق را به عهده داشته است، میگوید: «ما بهترین راه را برای خم کردن این حلقهها پیدا کردهایم».
ادامه در ادامه مطالب ...
سالها پيش وقتي واژه وارداتي هيپنوتيزم سر زبانها افتاد، بيآنكه معناي دقيقي برايش آورده شود، بسياري از افراد دنبال ساعت جيبي يا يك گردنبند بلند ميگشتند به صورت آونگ مقابل چشمان تكان دهند: «حالا با شمارش من به خوابي عميق فرو ميروي و با خواست من از اين خواب بيدار ميشوي.»
كمتر كسي بود كه حاضر شود خودش را در مقابل اين فن تازهوارد به آزمون بگذارد. از شايعاتي كه كوچه به كوچه ميگذشت تا تصويري كه رسانهها از اين شيوه به نمايش ميگذاشتند، همه چيز دست به دست هم داد تا موج بياعتمادي به اين درمان روانشناختي ـ هيپنوتيزم ـ ايجاد شود.
برخي آن را شيوهاي خرافي و وهمآلود ميدانستند و عدهاي به آن تردستي ميگفتند، اما حالا بعد از گذشت سالها، متخصصان توانستهاند فاصله اين شيوه درمان و بيماران را كوتاهتر كنند و درمان علمياز طريق هيپنوتيزم را به عنوان يكي از شيوههاي معتبر براي از ميانبردن بسياري از بيماريهاي رواني يا حتي جسميمعرفي و اجرا كنند.
ادامه در ادامه مطالب ...