درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید
آرشيو وبلاگ


ورود اعضا:

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 3
بازدید هفته : 8
بازدید ماه : 1
بازدید کل : 44598
تعداد مطالب : 78
تعداد نظرات : 3
تعداد آنلاین : 1

جدید ترین مطالب علمی و جالب
این وبلاگ مربوط به کلاس 252 شهید دستغیب مشهد میشود ...
2 دی 1391برچسب:, :: 15:34 ::  نويسنده :

 دوام لپ‌تاپ شما بستگی به شیوه نگهداری از این وسیله الکترونیکی دارد.
اگر بخواهید مدت زمان بیشتری لپ‌تاپ خود را سالم نگه دارید باید به درستی از آن نگهداری و مراقبت کنید؛ برای مراقبت درست از لپ‌تاپ خود، باید نکاتی ساده اما مهم را رعایت کنید.

 

 

 

ادامه در ادامه مطالب ...



ادامه مطلب ...


 مردم شرق آسیا، انقلاب زمستانی‌شان را با مراسم دونگ‌ژی جشن می‌گیرند. مراسمی که در میان ژاپنی‌ها، چینی‌ها، کره‌ای‌ها و مردم فیلیپین و تایلند و ویتنام، یکی از مهم‌ترین مراسم آیینی به حساب می‌آید و از غروب روز آخر پاییز شروع می‌شود.


 

یلدا، شب تولد مسیح یا انقلاب زمستانی، نام آخرین روز از پاییز را هر چه که بگذارید وجه اشتراک تمام‌شان مراسمی است که مردم برای زنده نگه‌داشتن طولانی‌ترین شب سال برگزار می‌کنند.

شبی که خورشید در بیش‌ترین فاصله از استوا قرار می‌گیرد و در نتیجه زمستان نیمکره شمالی و تابستان نیمکره جنوبی از راه می‌رسد.

انقلاب زمستانی از هزاران سال قبل تا به حال بهانه برگزاری آئین‌های باستانی بوده است؛ در ایران باستان بهانه شب چله، در میان یهودیان بهانه حنوکا و در میان مسیحیان بهانه جشن کریسمس.

اما به جز این آیین‌ها، در فرهنگ هر کشور رسم و رسومی برای زنده نگه داشتن طولانی‌ترین شب سال وجود دارد که فردا شب، وقتی شما پای سفره یلدایتان نشسته‌اید و با انار و خرمالو و دیوان حافظ به استقبال زمستان می‌روید‌، آنها در حال برگزار کردن این رسم و رسوم هستند.

 

 

ادامه در ادامه مطالب ...



ادامه مطلب ...


 محققان ناسا و آژانس فضایی اروپا قصد دارند با کمک دو فضاپیما، سیستم سیارکی دوتایی را که در سال 2022 بسمت زمین حرکت می‌کنند، از مسیر خود منحرف کنند.

 برخورد سیارک های عظیم با زمین اگرچه پدیده نادری محسوب می شود، اما زمین در طول حیات خود چندین بار شاهد این برخوردها بوده است؛ حتی برخی دانشمندان بر این باورند که برخورد یک شهاب سنگ عظیم با زمین در 65 میلیون سال قبل باعث انقراض نسل دایناسورها شده است.

 

 با پیشرفت فناوری ها در حوزه کاوشگرهای فضایی و تلسکوپ های پر قدرت، امکان رصد سیارک های بالقوه خطرناک (PHA)‌ برای زمین نیز فراهم شده است، اما اصلی ترین چالش در این زمینه مقابله با سیارک‌هایی است که بسمت زمین در حال حرکتند.

 ناسا با هدف بررسی ماهیت سیارک ها، برنامه ای برای انجام مأموریت سرنشین دار به یک سیارک دور دست تا سال 2025 میلادی در نظر گرفته است.

 تیم تحقیقاتی آزمایشگاه فیزیک کاربردی در دانشگاه جان هاپکینز به سرپرستی پروفسور «اندرو چنگ»، طرحی برای مقابله با سیارک های خطرناک ارائه کرده اند که جزئیات آن در نشست هفته گذشته انجمن ژئوفیزیک آمریکا در سانفرانسیسکو ارائه شد.

 سیستم سیارکی دوتایی Didymos‌ سال 2022 میلادی بسمت زمین حرکت می کند و محققان قصد دارند با کمک دوفضاپیما یکی از سیارک ها را از مسیر خود منحرف کنند. پهنای سیارک 150 متر است و فضاپیما می تواند براحتی در مدار آن حرکت کرده و میزان جابه جایی سیارک از مسیر حرکت بسمت زمین را بطور دقیق محاسبه کند.

 بر این اساس، دو فضاپیما بسمت سیارک دوتایی Didymos حرکت کرده و یک فضاپیما با برخورد به سیارک کوچک تر، آن را از مسیر حرکت بسوی زمین منحرف و فضاپیمای دوم نیز این رویداد را رصد می کند.

 فضاپیمای نخست با وزن 300 کیلوگرم طراحی می شود و ناسا موافقت خود را برای تأمین بودجه این طرح اعلام کرده است و فضاپیمای دوم نیز توسط آژانس فضایی اروپا (ESA) طراحی می شود که در مرحله تعیین بودجه قرار دارد.



 آيا سازمان ناسا با دروغ پردازان پايان دنيا همدست است يا تنها شايعه اي بزرگ در بين ما رواج پيدا کرده است؟

 

مجله نجوم که تاريخي 20 ساله در گسترش علم نجوم در کشورمان دارد در آخرين شماره خود (شماره 223، آذر 1391) به تفضيل در مورد شايعه تاريکي سه روزه و پايان دنيا مطالبي را در نشريه خود درج کرده است. در اينجا تنها بخش هايي از اين مطالب را بازنشر مي کنيم.

 

ادعايي عجيب با دلايلي به ظاهر محکم !

سه روز تاريکي در زمين بعد از انقلاب زمستاني. ظاهرا دلايل قانع کننده اي هم بر صحت اين ادعا وجود دارد؛ اين واقعه چند روز بعد از زمان پيش بيني شده براي پايان جهان اتفاق مي افتد و اين احتمالا يکي از عواقب و پيامدهاي حوادث 2012/1391 است و مهمتر از آن ناسا اين خبر را تائيد کرده است!

و چه دليلي محکمتر از اين که مهر تائيد ناسا بر يک خبر نجومي بخورد. اين خبر را افراد بسياري شنيدند و عکس العمل هاي مختلفي در اين مورد مشاهده کرديم. کم نبودند افرادي که خيلي زود اين پيش بيني را به پيش گويي هاي قبلي در مورد پايان جهان در آخر آذرماه اضافه کردند.

 

 

ادامه در ادامه مطالب ...



ادامه مطلب ...


 به گفته محققان آمریکایی، تلفن همراه هوشمند متصل به بزرگنمایی اپتیک می تواند به عنوان میکروسکوپ تشخیصی برای کشورهای فقیر و در حال توسعه مورد استفاده قرار بگیرد.

 

میکروسکوپ ابداعی محققان مهندسی زیستی دانشگاه کالیفرنیا که CellScope نام دارد، وضوح تصویری بسیار بالایی را در محیط خارج از آزمایشگاه در اختیار محققان قرار می دهد.

 

این میکروسکوپ نسبتا ساده که با استفاده از یک تلفن همراه هوشمند ساخته می شود، در ابتدا با هدف استفاده در کشورهای در حال توسعه به عنوان یک ابزار تشخیصی برای بیماری های مختلف طراحی شده بود، اما از این دستگاه هم اکنون به عنوان یک ابزار کمک آموزشی در مدارس نیز استفاده می شود.

محققان در حال آزمایش میکروسکوپ CellScope با اهداف آموزشی در مدارس و موزه ها هستند.

تصاویر میکروسکوپی به صورت لحظه‌یی بر روی صفحه لمسی تلفن همراه هوشمند به نمایش در می آید و به طور همزمان توسط چند نفر قابل مشاهده است که می تواند در کلاس درس باعث تعامل بیشتر دانش آموزان با معلم شود.

دانش آموزان یکی از مدارس سانفرانسیسکو در طرح توسعه آموزشی میکروسکوپ - تلفن همراه CellScope مشارکت کرده و در طول برنامه یک ساله موسوم به Micro:Macro، اقدام به تهیه تصاویر میکروسکوپیک و ماکروسکوپیک از اشیاء موجود در منزل، باغ، پارک و زمین بازی کردند.



 گروهی از دانشمندان توانسته‌اند ساده‌ترین و کم‌انرژی‌ترین راه برای تا کردن یک چادر مسافرتی تاشو را پیدا کنند. این روش در یک حرکت، چادر بزرگ را به سه حلقه تودرتو تبدیل کرده و آن را جمع می‎کند.


 

آیا تا به حال برایتان پیش آمده که بخواهید یک چادر مسافرتی قوس‌دار را جمع کرده و در کیفش جا دهید؟ چاره کار همین جاست؛ نظریه‌ای ریاضی برای توصیف شکل‌هایی که انواع حلقه‌های انعطاف‌پذیر تشکیل‎دهنده این چادرها به خود می‌گیرند.

آلین جوناس، دانشمند علم مواد در دانشگاه کاتولیک فرانسوی زبان لوون در بلژیک که سرپرستی این تحقیق را به عهده داشته است، می‌گوید: «ما بهترین راه را برای خم کردن این حلقه‌ها پیدا کرده‌ایم».

 

 

ادامه در ادامه مطالب ...



ادامه مطلب ...


شنبه 2 دی 1391برچسب:, :: 14:53 ::  نويسنده : نیما بنی اسدی مقدم

 سال‌ها پيش وقتي واژه وارداتي هيپنوتيزم سر زبان‌ها افتاد،‌ بي‌آن‌كه معناي دقيقي برايش آورده شود، بسياري از افراد دنبال ساعت جيبي يا يك گردن‌بند بلند مي‌گشتند به صورت آونگ مقابل چشمان تكان دهند: «‌حالا با شمارش من به خوابي عميق فرو مي‌روي و با خواست من از اين خواب بيدار مي‌شوي.»

 

كمتر كسي بود كه حاضر شود خودش را در مقابل اين فن تازه‌وارد به آزمون بگذارد. از شايعاتي كه كوچه به كوچه مي‌گذشت تا تصويري كه رسانه‌ها از اين شيوه به نمايش مي‌گذاشتند، همه چيز دست به دست هم داد تا موج بي‌اعتمادي به اين درمان روان‌شناختي ـ هيپنوتيزم ـ ايجاد شود.

 

برخي آن را شيوه‌اي خرافي و وهم‌آلود مي‌دانستند و عده‌اي به آن تردستي مي‌گفتند،‌ اما حالا بعد از گذشت سال‌ها، متخصصان توانسته‌اند فاصله اين شيوه درمان و بيماران را كوتاه‌تر كنند و درمان علمي‌از طريق هيپنوتيزم را به عنوان يكي از شيوه‌هاي معتبر براي از ميان‌بردن بسياري از بيماري‌هاي رواني يا حتي جسمي‌معرفي و اجرا كنند.

 

 

ادامه در ادامه مطالب ...



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 30 آذر 1391برچسب:, :: 12:47 ::  نويسنده : نیما بنی اسدی مقدم

 دانشمندان معتقدند یک شهاب سنگ ویران کننده یا یک انفجار آتشفشانی مهیب موجب نابودی 90 درصد گونه های گیاهی و جانوری بر روی زمین نشده، بلکه یک میکروب کوچک عامل انقراض وسیع در 251 میلیون سال پیش بوده است.

 

بر اساس نظریه غالب، انقراض گستره در پایان دوره پرمین به دلیل انفجار آتشفشانی در یک منطقه بسیار وسیع که سیبری امروزی است روی داده است و این انفجار موجب افزایش چشمگیر گازهای گلخانه ای بر روی زمین شد.

 

با این حال دانیل روتمان از دانشگاه فناوری ماساچوستMITدر بررسی های خود دریافته این سناریو با حقیقت سازگار نیست.

وی با انجام مطالعاتی بر روی نمونه رسوبات پایان دوره پرمین در چین، دریافت میزان کربن در فرایندهای زمین شناسی با سرعت بسیار زیادی افزایش یافته است و فقط میکروب ها می توانند با چنین سرعتی ترکیبات کربنی تولید کنند.

این پژوهشگران ژنوم یک متانوسارسینا – یک باکتری تولید کننده متان بیوژنیک – را بررسی کرده و دریافتند این باکتری 231 میلیون سال پیش توانایی تولید متان را یافته است.

متانوسارسینا به میزان بسیار زیادی نیکل برای تولید سریع متان نیاز دارد. محققان کشف کردند میزان نیکل در نمونه های رسوب 251 میلیون سال کاهش یافته است. از این رو این یافته ها حاکی از آن است که باکتری متانوسارسینا عامل اصلی انقراض بر روی زمین بوده است.



سه شنبه 28 آذر 1391برچسب:, :: 20:10 ::  نويسنده : نیما بنی اسدی مقدم

 محققان ژاپنی معتقدند که زمین احتمالا در آینده با وقوع زمین لرزه بسیار پر قدرت 10 ریشتری مواجه خواهد شد که خسارات شدیدی درپی دارد.

 «تورو ماتسوزاوا» محقق مرکز تحقیقات پیش بینی زلزله و فوران آتشفشانی دانشگاه توهوکو تأکید می کند: انرژی زمین لرزه احتمالی 10 ریشتری آینده، 30 برابر قوی تر از زلزله 9 ریشتری است که ماه مارس 2011 بخش هایی از شمال شرق ژاپن را لرزاند.

 

 به گفته «ماتسوزاوا»، این پیش بینی به معنای قطعی بودن وقوع زمین لرزه 10 ریشتری نیست، چراکه چنین زلزله پر قدرتی هر 10 هزار سال یکبار روی می‌دهد.

 چنین زمین لرزه ای باعث لرزش زمین بمدت یک ساعت شده و خطر وقوع سونامی پر قدرتی را در پی خواهد داشت که این سونامی چند روز بطول انجامیده و خسارات بسیار زیادی بر جای می گذارد.

قدرتمندترین زمین لرزه‌ای که تاکنون به ثبت رسیده است، زلزله 9.5 ریشتری در جنوب شیلی است که در سال 1960 میلادی روی داد.



سه شنبه 28 آذر 1391برچسب:, :: 20:9 ::  نويسنده : نیما بنی اسدی مقدم

 شبکه یکپارچه اشاره گر فضایی یا به اختصار اسپاون به وسیله گروهي از دانشمندان علوم اعصاب نظری طراحی شده است.
به گزارش لایونیوز ، اين نظریه می تواند رفتارهای پیچیده در مغز با مقدار کمی نورون شبیه سازی کند و شبکه اسپاون حدود 5/2 میلیارد نورون دارد که از تعداد 86 میلیارد نورون متوسط در مغز انسان بسیار  کم تر است.

 

بررسی ها نشان می دهند، این شبکه می تواند فهرستی از اعداد را تشخیص دهد محاسبات ساده را انجام دهد و به وسیله استدلال مشکلات ساده ای را حل کند.

گفتنی است، ساختار متقابل این نورون ها با هم بسیار جالب و آموزنده است در حالی که به نظر می رسد راهی منطقی وجود داشته باشد تا از این طریق بتوان چیزی به پیچیدگی مغز را درک کرد.

اين گزارش حاکيست، دانشمندان علوم و اعصاب می گویند تا به امروز مسابقه این بود که شبیه سازی ها تا چه حد به مغز انسان نزدیک است بدون توجه به اینکه این شبیه سازی ها تا چه حد به مغز واقعی انسان نزدیک است و حالا تعداد نورون ها اهمیت ندارد بلکه رسیدن به عملکردهای رفتارهایی شبیه موجودات زنده که هر تعداد نورون ها به نمایش می گذارند اهمیت دارد.

بخش های شبیه سازی شده دراین مغز قسمت های مختلفی دارند که هر قسمت به بخش خاصی مرتبط است، قسمت هایی  که در مغز تصاویر را پردازش می کنند، حرکات را کنترل می کند و خاطرات کوتاه مدت را ذخیره می کنند و این مناطق به وسیله سیم به هم متصل است.

در این مدل سازی اگر قسمتی از مغز از بین برود محققان می توانند ببینند که در چه رفتارهایی اختلال ایجاد می شود در حال حاضر دانشمندان در حال کشتن و نابود کردن نورون هایی هستند که این نورون ها با بالا رفتن سن از خود واکنش نشان می دهند و آثار پیری را ظاهر می کنند و این کار می تواند به درک علت بیماری هایی با منشأ مغزی کمک کند.



 
 
نویسندگان
پیوندها
آخرین مطالب