درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید
آرشيو وبلاگ


ورود اعضا:

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 45
بازدید دیروز : 10
بازدید هفته : 57
بازدید ماه : 57
بازدید کل : 44516
تعداد مطالب : 78
تعداد نظرات : 3
تعداد آنلاین : 1

جدید ترین مطالب علمی و جالب
این وبلاگ مربوط به کلاس 252 شهید دستغیب مشهد میشود ...
یک شنبه 19 آذر 1391برچسب:, :: 22:50 ::  نويسنده : نیما بنی اسدی مقدم


 یک گروه از مدیران اجرایی سابق ناسا یک شرکت خصوصی راه اندازی کردند تا بتوانند علاقمندان را برای تعطیلات به ماه ببرند اما مسلما قیمت ارائه شده برای این تعطیلات فرازمینی در تصور زمینی ها نیست.

 

این شرکت خصوصی قرار است در قبال دریافت 1.5 میلیارد دلار یک سفر دونفره به ماه ترتیب دهد، این سفر می تواند چه با هدف تحقیقاتی و چه با هدف وجهه ملی صورت پذیرد.

 

آخرین سفر ناسا به ماه 40 سال پیش صورت گرفت.

تاکنون آمریکا تنها کشوری بوده که موفق به فرود در ماه شده است و در مسابقه فضایی آن زمان اتحاد جماهیر شوروی را به عنوان رقیب دیرینه خود کنار بزند.

درحالی که امروز این رقابت به پایان رسیده اما گاه و بیگاه صحبت از سفرهای ماه به میان آمده است. از سوی دیگر رئیس جمهور این کشور طرحهای ناسا را برای بازگشت به ماه لغو کرد و اظهار داشت که آمریکا پیشتر در ماه فرود آمده است.

این در حالی است که شرکت خصوصی تازه تأسیس درحال رایزنی با کشورهایی است که علاقه به سفر به ماه نشان می دهند.

 

 

ادامه در ادامه مطالب ...



ادامه مطلب ...


 تاکنون ماموریت های گوناگونی  برای تست لایه های سطحی مریخ ، با امید به وجود حیات در خاک مریخ و یا فراهم آوردن شرایطی برای حیات درآن به این سیاره فرستاده شده است. این سوال که آیا زندگی در فرم باکتری ها (و یا حتی اشکال عجیب و غریب و ناشناخته تر) در مریخ وجود دارد و یا خیر به شدت مورد بحث بوده و هنوز به جواب قطعی بله یا خیر نیازمند است!

آزمایشات انجام شده در زمین که بر مبنای شبیه سازی شرایط مریخ و اثرات آن بر باکتری های زمینی می باشد، نشان داده است که حیات برای گونه های خاصی از باکتری ها در مریخ کاملاً امکان پذیر بوده و آنها قادر می باشند تا در محیط خشن و شرایط سخت مریخ به حیات خود ادامه دهند. 

تیمی به رهبری جوزپه گالتا از گروه ستاره شناسی دانشگاه پادووا ، شرایط فعلی مریخ را شبیه سازی نموده و پس از آن چندین نمونه از باکتری های گوناگون را در این شبیه سازی قرارداده تا حیات آنها را مورد برسی قرار دهند.

 

شبیه ساز که (Laboratorio Italiano Simulazione Ambienti)  LISA نامیده شده است ، شرایطی معادل به مریخ با درجه حرارت بین 23 تا منفی 80 درجه سانتی گراد و اتمسفری با 95% CO2 و فشار بسیار پایین 6-9 میلی بار و تابش بسیار قوی اشعه ماورا بنفش را ایجاد نمود. نتایج بسیار شگفت انگیز بدست آمده نشان داد که گونه هایی از باکتری ها حتی تا 28 ساعت قادر به ادامه حیات در این شرایط هستند ،  و این در حالیست که هیچ نقطه ای در زمین دارای چنین شرایط محیطی و جوی با چنین حد بالایی از تابش اشعه ماورائ بنفش نیست.


ادامه در ادامه مطالب... 



ادامه مطلب ...


جمعه 17 آذر 1391برچسب:, :: 14:35 ::  نويسنده : نیما بنی اسدی مقدم

 

 

ادامه در ادامه مطالب ...



ادامه مطلب ...


جمعه 17 آذر 1391برچسب:, :: 14:33 ::  نويسنده : نیما بنی اسدی مقدم

 ناسا در طی عملیاتی حدود 25 گالن آب به صورت بخار و یخ در سطح ماه پیدا نمود.در طی این عملیات ماه گذشته راکتی به ماه فرستاده شد که پس از برخورد با سطح ماه و آنالیز غبار بالاآمده توانست حدود 25 گالن آب به فرم بخار و یخ در این کره شناسایی کند.

کشف بزرگی که آینده ماه را به عنوان یک دنیای مرده تغییر داد و احتمالاً آن را به مکانی تبدیل خواهد کرد که جذابیت های زیادی برای اهداف سفرهای آینده بشر به فضا دارد. آنتونی کولاپریت دانشمند ارشد عملیات "مشاهدات قمری و ماهواره ردیاب" ناسا اظهار نمود: "ماه زنده است". در این عملیات از راکتی استفاده شد که در 19 اکتبر سوراخی حدوداً به اندازه 100 فوت در سطح ماه ایجاد نمود، سپس توانست مقادیر حدوداً 25 گالن آب را به شکل بخار و یخ شناسایی کند. هرچند این مقدار آب برای شنا کردن کافی نیست اما می تواند مقادیر کافی از آب را در مناطق همیشه تاریک ماه برای فضانوردان فراهم کند.

 

 در حال حاضر گروه مدیریت اوباما در حال بررسی برنامه های ناساست تا طی دهه آینده سفرهای خود به ماه را دوباره آغاز نموده و یک پایگاه قمری در ماه بنا کند. به این ترتیب  فضانوردان قادر خواهند بود ماه ها در این پایگاه زندگی کرده و به کار و فعالیت های علمی خود مشغول شوند



ادامه در ادامه مطالب ... 



ادامه مطلب ...


جمعه 17 آذر 1391برچسب:, :: 14:30 ::  نويسنده : نیما بنی اسدی مقدم

 چقدر احتمال برخورد مریخ با زمین وجود دارد؟ در اثر ادامه بی نظمی های مدارهای سیاره ای در منظومه شمسی، زمین و مریخ به یکدیگر بسیار نزدیک می شوند و حتی احتمال برخورد آنها نیز وجود دارد.

حتماً شما نیز خبرهای گوناگونی در رابطه با سال 2012 شنیده اید. البته اکثر رسانه ها و مراکز فضایی جهان با دلایل قاطع امکان وقوع آنرا رد کرده اند. اما نظریه خروج سیارات از مدار خود و احتمال برخورد آنها با یکدیگر داستان دیگریست. برخلاف سال 2012 این نظریه کاملاً علمی و تایید شده بوده و در حقیقت نتیجه تحقیقات خود این مراکز فضایی است. تنها سوالی که پیش می آید این است : چه زمانی این حادثه به وقوع خواهد پیوست؟ 

 

 

ادامه در ادامه مطالب ...



ادامه مطلب ...


 چند روزی بیشتر تا پایان دنیا باقی نمانده است. این دیدگاهی است که بیش از 700 میلیون نفر در جهان به آن معتقدند! بر اساس یک تحقیق علمی معتبر و گزارش منتشر شده در روییترز، از هر 7 نفر، یک نفر معتقد است که پایان جهان به زودی فرا می رسد. بر اساس جدیدترین نظرسنجی ها، تقریباً 15 درصد از مردم جهان بر این باورند که دنیا در طول دوران زندگی آنها پایان خواهد پذیرفت و این در حالی است که 10 درصد معتقدند  پیش بینی مایا کاملاً صحیح می باشد.

 

 

ادامه در ادامه مطالب ...



ادامه مطلب ...


جمعه 17 آذر 1391برچسب:, :: 1:45 ::  نويسنده : نیما بنی اسدی مقدم

 منجمان موفق به کشف کهکشانی شده‌اند که هسته فوق درخشان آن کوازاری است که 100 برابر کل کهکشان راه شیری انرژی می‌سوزاند.

 

اگرچه بر اساس نظریات علمی چنین اخترنماهایی باید وجود داشته باشند، اما اخترنمای تازه کشف شده موسوم به SDSS J1106+1939 پرانرژی‌ترین شیء عالم لقب گرفته است.

 

انرژی این کوازار از یک سیاه‌چاله فوق عظیم تامین می‌شود که در مرکز آن جای گرفته است.

دانشمندان کشف بزرگ خود را از طریق ابزار طیف‌نگار شلیک‌کننده ایکس متصل به «تلسکوپ بسیار بزرگ» متعلق به سازمان تحقیقات نجومی اروپا صورت دادند.

 

 

ادامه در ادامه مطالب ...



ادامه مطلب ...


 یک گروه ازدانشجویان برای انجام آزمایش در فضا و بررسی این نظریه قدیمی که صدا در خلا شنیده نمی شود اقدام به اعزام جیع به فضا کرده اند.

 

یک گروه تحقیقاتی از انجمن سفرفضایی دانشگاه کمبریج درحال پرتاب یک تلفن هوشمند به مدار زمین هستند که ویدئوهایی را نشان می دهد که در آن عده ای از افراد به شیوه های مختلفی جیغ می زنند.

 

درحالی که این ویدئوها پخش می شود، این گروه تحقیقاتی امیدوار است که راهی برای پاسخ به این پرسش پیدا کند که آیا کسی این جیغها را در فضا شنیده است یا خیر.

ادوارد کانینگهام، یکی از دانشجویان شرکت کننده در این طرح آزمایشی علت پشت این ماجرا را توضیح داد و گفت: توجیه کلی پشت این مسئله این است که صدا نمی تواند در خلاء منتقل شود. این مسئله چیزی است که در مدرسه به ما می گویند و ما در آزمایشگاه نمی توانیم آن را آزمایش کنیم.

 

 

ادامه در ادامه مطالب ....



ادامه مطلب ...


جمعه 17 آذر 1391برچسب:, :: 1:42 ::  نويسنده : نیما بنی اسدی مقدم

 فضانوردان چینی قصد دارند به منظور فراهم آوری ذخیره غذا و اکسیژن لازم برای فضانوردان، در آینده سبزیجات تازه را در ایستگاه‌های فضایی بر روی ماه یا مریخ رشد دهند.
دنگ یبینگ، معاون مرکز آموزش و تحقیقات فضانوردی چین با اعلام این خبر افزود: اخیرا این کشور آزمایش‌هایی را با تمرکز بر سازوکارهای متعادل پویا اکسیژن، دی اکسید کربن و آب بین انسان و گیاهان در یک سیستم بسته انجام داده است.

به گفته وی، محققان چینی یک کابین 300 متر مربعی ساخته‌اند تا ذخایر پایداری از هوا، آب و غذا را برای دو داوطلب در طول این آزمایش فراهم کند.

یبینگ اظهار داشت: چهار نوع سبزی رشد داده شد. دی اکسید کربن به این کابین وارد و اکسیژن برای دو ساکن این کابین تولید شد. این افراد می‌توانستند سبزیجات تازه برای وعده‌های غذایی خود داشته باشند.

 

 

ادامه در ادامه مطالب ... 



ادامه مطلب ...


 ا اتمام نخستین آزمایش شیمیایی کاوشگر کنجکاوی از خاک سیاره سرخ دانشمندان اعلام کردند هیچ نشانه ای از حیات یافت نشده است.

 

این کاوشگر در حال جستجوی مواد تشکیل دهنده خاک و سنگهای مریخ است که ممکن است از حیات پشتیبانی کنند.

 

اما در نخستین روند بررسی از خاک تحلیل شده، هیچ نشانه قطعی از اجزای سازنده شیمیایی حیات یافت نشده است.

پاول ماهافی از مرکز پرواز فضایی گادارد ناسا گفت: هیچ تشخیص قطعی از مواد ارگانیک و آلی در مریخ در این نقطه نیافته ایم اما به جستجوی خود در محیط های مختلف منطقه گودال گیل ادامه خواهیم داد.

 

 

 

ادامه در ادامه مطالب ... 



ادامه مطلب ...


جمعه 17 آذر 1391برچسب:, :: 1:34 ::  نويسنده : نیما بنی اسدی مقدم

 

 

 ایستگاه فضایی در طول 21 روز یک دور کامل به دور خورشید خواهد زد.
به نقل از خبرگزاری ANSA ایتالیا بخش علم و تکنولوژی ،ایستگاه فضایی بین المللی در مانوری پیچیده بهترین موقعیت را برای رصد خورشید خواهد داشت.

بر اساس این گزارش، آژانس فضایی اروپا توضیح داد که ایستگاه فضایی بین المللی برای مطالعات علمی بیشتر رصدی کامل را از خورشید انجام خواهد داد.

سخنگوی آژانس فضایی اروپا اضافه کرد به منظور رصدی کامل به دور خورشید خواهد زد که 25 روز به طول خواهد انجامید.

 

 

ادامه در ادامه مطالب ... 

 



ادامه مطلب ...


جمعه 17 آذر 1391برچسب:, :: 1:32 ::  نويسنده : نیما بنی اسدی مقدم

 

 نخستین و محبوب‌ترین تئوری، «به هم پیوستگی هسته» لقب گرفته که بخوبی با تشکیل سیارات زمین از قبیل عطارد سازگار است؛ اما در مورد شکل‌گیری سیارات غول‌پیکر پاسخگوی مناسبی نیست.

در حال حاضر دو مدل درباره چگونگی شکل‌گیری منظومه شمسی وجود دارد؛

نظریه «ناپایداری دیسکی» (disk instability) است که می‌توان برای توضیح چگونگی شکل‌گیری سیارات عظیم به آن تکیه کرد.

دانشمندان همواره در تلاش برای آگاهی بیشتر از میزان دقت و صحت این دو نظریه بوده‌اند.

 


 

 

ادامه در ادامه مطالب ... 


 



ادامه مطلب ...


 
 
نویسندگان
پیوندها
آخرین مطالب