بنزینی که از هوا تولید می شود !
 
درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید
آرشيو وبلاگ


ورود اعضا:

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 2
بازدید دیروز : 1
بازدید هفته : 3
بازدید ماه : 134
بازدید کل : 44593
تعداد مطالب : 78
تعداد نظرات : 3
تعداد آنلاین : 1

جدید ترین مطالب علمی و جالب
این وبلاگ مربوط به کلاس 252 شهید دستغیب مشهد میشود ...
جمعه 17 آذر 1391برچسب:, :: 1:39 ::  نويسنده : نیما بنی اسدی مقدم

 با اين كه رسانه‌ها كاربردي ساختن اين ايده نه چندان جديد را با خوشبيني زيادي بازتاب دادند، اما يك مساله كليدي در اين ميان مورد غفلت قرار گرفت و آن اين كه بازدهي كل انرژي اين فرآيند بسيار پايين بود. اين مساله از آن روي اهميت دارد كه در اين فرآيند از جريان الكتريسيته براي انجام مراحل اصلي استفاده مي‌شود.

در واقع اگر در اين فرآيند انرژي ورودي بيشتري از ميزان انرژي آزاد شده توسط سوختن آن مصرف شود، ترديدهايي جدي در مورد امكان گسترش و صنعتي‌شدن اين فرآيند مطرح خواهد شد.

ويژگي ارزشمندي كه دراين فرآيند وجود دارد اين است كه گاز دي‌اكسيدكربن موجود در هوا مورد استفاده قرار گرفته و لذا پس از مصرف اين سوخت و توليد مجدد گاز دي‌اكسيدكربن، اين گاز گلخانه‌اي مضر وارد چرخه‌اي كوتاه مي‌شود و از توليد حجم بيشتري از آن جلوگيري مي​شود.

در واقع تا وقتي كه از منابع تجديدپذير (مانند انرژي خورشيد يا باد) براي توليد الكتريسته مورد نياز اين فرآيند استفاده مي​شود، مي‌توان همچنان اطمينان داشت كه مجموع كربن توليدي توسط اين چرخه صفر خواهد بود.

 

 

فرآيند تبديل هوا به بنزين

 

در حال حاضر در اين مركز از يك تانكر گاز دي‌اكسيدكربن جذب‌شده از هوا و نيز تانكر ديگري كه مواد اوليه در آن به متانول بدل مي‌شود استفاده مي‌شود. همچنين از يك پالايشگاه بنزين در ابعاد كوچك نيز براي تبديل متانول توليدشده به بنزين بهره‌گيري مي‌شود.

ابتدا هواي معمولي از بخار كربنات سديم عبور داده مي‌شود و در نتيجه دي‌اكسيدكربن موجود در آن جذب مي‌شود. سپس يك واحد چگالنده بخار آب موجود در هوا را جمع‌آوري مي​کند. با الكتروليز کردن آب، هيدروژن مورد نياز براي ساخت اتانول توليد مي‌شود.

كربن و هيدروژن مورد نياز نيز از الكتروليزكردن كربنات سديم حاصل مي‌گردد و در نهايت نيز متانول توليدي به بنزين تبديل مي‌شود.

پس از سه ماه اجراي آزمايشي مشخص شد كه اين مجموعه مي‌تواند هر روز نيم ليتر بنزين توليد كند. اين طرح با سرمايه‌اي بالغ بر 1.2 ميليون پوند راه‌اندازي شده كه اين سرمايه توسط چند سرمايه‌گذار بخش خصوصي تامين شده است. هدف اصلي از اين سرمايه‌گذاري، طراحي روشي نوين براي توليد بنزين بود.

در واقع نگراني‌هاي زيست‌محيطي و جلوگيري از افزايش آلاينده‌هاي كربني از اولويت‌هاي اوليه اين طرح نوآورانه نبوده است.

با اين كه ايده توليد متانول از دي‌اكسيدكربن موجود در هوا براي بسياري از دوستداران محيط زيست بسيار جذاب است، اما بسياري از كارشناسان در مورد بازدهي هزينه آن ترديدهايي جدي دارند البته مسئولان اين شركت بر اين باورند كه صحبت در مورد بازدهي اقتصادي اين شيوه كمي زود هنگام است.

بر اساس محاسبات صورت گرفته از سوي آنها با استفاده از يك كانتينر بزرگ مي‌توان در هر روز تا 1200 ليتر بنزين توليد كرد و اين هنگامي است كه مي‌توان بهتر در مورد بازدهي هزينه در اين روش اظهارنظر كرد.

هدف نهايي اين شركت، ساخت تاسيساتي در حجم و اندازه يك پالايشگاه معمولي بنزين است كه اين كار نياز به حدود 10ميليارد پوند سرمايه‌گذاري دارد و بي‌شك در اين صورت به دريافت تسهيلات دولتي نياز خواهد بود. براي مشاركت بخش دولتي در اين طرح نيز بايد بازدهي مطلوب انرژي اين شيوه اثبات شود.

آن چه مسلم است اين كه تنها پس از برداشتن اين گام مي‌توان به تجاري‌سازي اين روش خوشبين بود. همچنين از نظر زيست‌محيطي هم بازدهي اين روش در برابر ساير رويكردهاي موجود براي دفع دي‌اكسيدكربن مثل دفن آن در زمين، ‌بايد مورد بررسي بيشتر قرار گيرد.

منبع : Newscientist


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







 
 
نویسندگان
پیوندها
آخرین مطالب